1 4
Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Άμφισσας

Οι μαθητές της Ε΄ Τάξης της σχολικής μας μονάδας υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Άμφισσας: «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στο Αστικό Οικοσύστημα – Κανάλι Μόρνου».

Αρχικά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Άμφισσα ο κ. Γ. Κόττης μας ενημέρωσε τους μαθητές μας αναλυτικά για το νερό πάνω στον πλανήτη μας, για τον τρόπο ύδρευσης των πόλεων κατά την ιστορία της ανθρωπότητας καθώς και για τους κινδύνους μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της γης. Στη συνέχεια στο διυλιστήριο νερού της Άμφισσας, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο που το νερό φτάνει από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου και για τον τρόπο που καθαρίζεται και χλωριώνεται προκειμένου να σταλεί για χρήση στην πόλη της Άμφισσας και της Ιτέας.

Στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Άμφισσας τα παιδιά της Ε΄ τάξης ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση του νερού. Τέλος, τα παιδιά είδαν το κανάλι που μεταφέρει το νερό από τη λίμνη του Μόρνου στην Αθήνα. Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Κόττη για την εξαιρετική οργάνωση και παρουσίαση του προγράμματος.

7 1
10
9 2
2 9
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση