18
Εκδηλώσεις

Αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης της σχολικής μας μονάδας συμμετείχαν στους αγώνες  κλασικού Αθλητισμού μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων, στο Δημοτικό Γήπεδο Άμφισσας. Στους αγώνες συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες των αντίστοιχων τάξεων του 3ου Δ. Σ. Ιτέας, του  Δ. Σ. Κίρρας και του Δ. Σ. Δελφών. 

Οι μαθητές πήραν μέρος σε αγωνίσματα, ταχύτητας (50 μέτρων και σκυταλοδρομίας), ρίψεων (με ελαστικό μπαλάκι) και άλματος (σε μήκος και ύψος). 

Την ευθύνη της διοργάνωσης της εξαιρετικής αυτής δράσης είχε  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και η Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού. 

Στόχος ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα αγωνίσματα του στίβου, να καλλιεργήσουν κοινωνικές αρετές όπως: ομαδικό πνεύμα, συνεργασία, συμμετοχή, επικοινωνία, αλληλοβοήθεια, αυτοεκτίμηση, αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθηση, να μάθουν να σέβονται τον αντίπαλο τους και να μπορούν να αντιμετωπίσουν την νίκη και την ήττα. Επιπλέον μέσω της συμμετοχής σε σχολικούς αγώνες οι μαθητές κατανοούν την αξία της δια βίου άσκησης και τη σχέση της άσκησης με τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση