5
Εκδηλώσεις

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ

Σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των δύο Δημοτικών Σχολείων της Ιτέας, συμμετείχαν σε μια διαφορετική εκδήλωση… μια εκδήλωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον με έμφαση στην αναγνώριση και το σεβασμό των δικαιωμάτων των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δήμου Δελφών κ . Θανάση Αδαμάκο και τη Φιλοζωική οργάνωση Ιτέας.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κτηνίατρο κ. Χαραλ.. Αλεξανδρή για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς αλλά και για την φροντίδα που πρέπει να τους παρέχουμε. Έμαθαν πώς εκπαιδεύουμε ένα σκυλάκι από εκπαιδευτή σκύλων κ. Πέτρο Εμμανουήλ Μητσάκο αλλά και για τον τρόπο που μπορούμε να προσεγγίζουμε με ασφάλεια ένα αδέσποτο ζώο.

Ο υπαστυνόμος κ. Κατσούλης Θεόδωρος τους μίλησε για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και για τις ενέργειες μας στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι ένα ζώο κακοποιείται.

Η κ. Κατερίνα Τηλιγάδα τους παρουσίασε, με σχετικό βιντεάκι, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων της Ιτέας και τους γνώρισε δύο από τα πανέμορφα σκυλάκια που φιλοξενούν σε αυτό, τον Ρόντι και την Ελπίδα που μαζί με την υπέροχη σκυλίτσα Λάνα ήταν αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες παρουσίασαν εικαστικά έργα, αφίσες, ποιήματα, παραμύθια, πανό και βίντεο που είχαν ετοιμάσει στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα για Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές/τριες, γιατί η φιλοζωία ως αξία και στάση ζωής καλλιεργείται από μικρή ηλικία και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε σε αυτό.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση